Muslimani Balkana: “Istočno pitanje” u XX. vijeku - Bandžović, Safet (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Fikret Karčić (priređivač), Muslimani Balkana: “Istočno pitanje” u XX. vijeku, Centar za napredne studije, 2. izdanje, 2014, str. 257, ISBN 978-9958-022-03-6