Studije o islamskoj civilizaciji / Studies in Islamic Civilization: muslimanski doprinos renesansi / The Muslim Contribution to the Renaissance - Mostić, Emina (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Essa, Ahmed, Ali, Othmani, Studije o islamskoj civilizaciji: muslimanski doprinos renesansi. Sarajevo: Centar za napredne studije, 2016. str. 294. ISBN 978-9958-022-34-0