Izgubljena historija / Lost History: trajno naslijeđe muslimanskih naučnika, mislilaca i umjetnika / The Enduring Legacy of Muslim Scientists, Thinkers, and Artists - Mostić, Emina (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Michael Hamilton Morgan, Izgubljena historija: trajno naslijeđe muslimanskih naučnika, mislilaca i umjetnika, Sarajevo: Centar za napredne studije, 2017. Str. 356, ISBN 978-9958-022-55-5.