Ka našoj reformaciji: od legalizma ka vrijednosno orijentiranom islamskom pravu i jurisprudenciji - Čolaković, Edin (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Mohammad Omar Farooq, Ka našoj reformaciji: od legalizma ka vrijednosno orijentiranom islamskom pravu i jurisprudenciji, Sarajevo: Centar za napredne studije, 2020. 288 str., ISBN 978-9926-471-38-5.