Džuma na Univerzitetu u Sarajevu: Kratki pregled reakcije medija, političkih stranaka i intelektualaca - Karčić, Harun (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2021)
U drugoj polovini 2016. godine studenti Univerziteta u Sarajevu dali su inicijativu da se ispiti ne zakazuju petkom, za vrijeme džuma-namaza. Senat Univerziteta udovoljio je njihovom zahtjevu; ipak, uslijedile su brojne negativne reakcije nevladinih organizacija, političkih stranaka i pojedinih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine.