Odijevanje muslimanki / Rethinking Muslim Women and the Veil: Od stereotipa do prava na izbor / Challenging Historical & Modern Stereotypes - Šeta, Đermana (Context: Journal of Interdisciplinary Studies, 2022)
Katherine Bullock, Odijevanje muslimanki: od stereotipa do prava na izbor, Sarajevo: Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ i Centar za napredne studije, 2013, str. 331.